Strawberry cheesecake

Een heerlijke gezonde aardbeien cheesecake op een warme zomer dag… Meer heb je toch niet nodig? Deze gezonde cheesecake maak je super makkelijk klaar, zodat iedereen deze gezonde cheesecake thuis kan maken!

Cheese a 1

Voor de aardbeien cheesecake heb je dus nodig:
– 200g volkoren koekjes
– 85g margarine
– 1 kg Optimel magere kwark aardbei
– 12 gelatine blaadjes
– zoveel aardbeien als je wilt
– springvorm

Doe al de koekjes in de keukenmachine en verkruimel ze tot ze fijn zijn.
Verwarm de margarine dan voor 30 seconden in de magnetron en kneed het vervolgens door de verkruimelde koekjes. Zorg dat de margarine goed verdeeld wordt onder de koekjes.
Doe dit mengsel dan in de springvorm en druk het goed aan bij de bodem. Zie dat je een mooi egale bodem krijgt. Zet de bodem dan voor 1 uur in de koelkast.

Vervolgens laat je de kwark al op kamertemperatuur komen.

Week de gelatine blaadjes in water gedurende 5 minuten en knijp ze daarna goed uit.
Doe de gelatine blaadjes dan met nog wat aanhangend water in een steelpannetje.
Warm de gelatine op een laag vuur op zodat het gaat smelten.
Roer vervolgens de gesmolten gelatine stuk voor stuk door de 1kg kwark, meng alles zeer goed door elkaar. Giet dit cheesecake mengsel dan over de koekjesbodem en laat de cheesecake voor minstens 2 uur in de koelkast opstijven.

Als de cheesecake helemaal is opgesteven kan je er tot slot de aardbeien op dresseren, laat je creativiteit de vrije loop gaan!

Cheese a 2

Eet smakelijk!

xxx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s